Wat doen we?
Als je hulp zoekt bij het stotteren voor jezelf of een ander, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We kunnen je telefonisch te woord staan bij korte vragen. Wil je dat we uitgebreider met je meedenken dan maken we een afspraak voor een overleg.
Wil je therapie voor jezelf of voor je kind dan plannen we een intakegesprek om elkaar beter te leren kennen. Hierna volgt een stotteronderzoek bestaande uit video-opnames en/of vragenlijsten om het stotteren goed in kaart te brengen. Vaak is de derde afspraak een adviesgesprek. Hierin komen jouw ervaringen en onze bevindingen samen tot een therapieplan.
Wij zijn eerlijk over stotteren.
Wij beloven geen dingen die we niet kunnen waarmaken.
Individuele therapie
Vaak beginnen we met individuele therapie. In het begin kom je wekelijks voor een afspraak van 45 tot 50 minuten. Je gaat meteen met je eigen doelen aan de slag. Elke week koppel je terug hoe dat gegaan is. In de therapiesessie gaan we daarmee verder of beginnen we met een nieuw thema. Van te voren is het lastig te zeggen hoe lang therapie duurt. Iedereen is anders en stotteren is bij iedereen anders. De een heeft daarom maar een paar sessies nodig, terwijl de ander een jaar wekelijks naar therapie komt.
Wij werken aan realistische doelen.
Met vertrouwen communiceren. Zeggen wat je wilt zeggen.
Groepstherapie
Spannend? Ja, dat is vaak de eerste reactie wanneer we groepstherapie voorstellen. Onze ervaring is dat die spanning snel wegvalt. Het mooie van een groep is dat je herkenning vindt. Je weet dat je niet de enige bent, maar als je echt samen in gesprek gaat over stotteren leer je zoveel meer. Groepen zijn er voor alle leeftijden. Ook voor ouders. We organiseren zelf groepen in onze praktijk. Houd hiervoor onze agenda in de gaten of vraag je therapeut naar de mogelijkheden. Daarnaast werken we voor intensieve groepstherapie landelijk ook samen met de Damstegroep.
Een groep kan je net dat extra zetje geven.
Stotterkamp
Voor kinderen in de leeftijd 6-12 jaar is er het Stotterkamp. Een erg toffe groepservaring voor kinderen. Dit kamp geeft kinderen de unieke kans om eens niet de enige in de groep te zijn die stottert. Plezier maken staat voorop, maar het is ook een intensief therapieprogramma. Het doel is de impact van stotteren te verlagen en het zelfvertrouwen en de veerkracht van kinderen te vergroten. Inschrijving kan via de website van het Stotterkamp.
Stottercafé Tilburg
Wil je graag eens ongedwongen kennismaken met andere mensen die ook stotteren? Gewoon een drankje en wat kletsen, dus zonder therapie? Kom dan eens naar een editie van het Stottercafé. Een paar keer per jaar wordt ergens in de stad een bijeenkomst georganiseerd, vaak met een thema. Zie www.stottercafe.eu voor meer informatie.
Adviesdiensten
Onze stottertherapeuten kunnen ook de volgende diensten bieden:
- Advisering
- Casuïstiekbespreking voor collega’s
- Deelnemen aan overleg
- Lezingen
- Gastcolleges
- Second opinion
Bel naar 06-20554939 of mail voor onze scherpe tarieven (femkedesmit@logopediepraktijktilburg.nl).